arets-konstarrangor-2013

Folkets Hus och Parker har utsett Bomhus Folkets Hus, Gävle, till Årets Konstarrangör 2013. Priset delades ut vid en ceremoni på Folkets Hus och Parkers Konstdagar under torsdagen. ”…med stort hjärta och engagemang byggt upp en viktig verksamhet som både innefattar konst, utställningar och eget skapande för alla som bor i Bomhus”, skriver juryn i sin motivering.

Utmärkelsen Årets Konstarrangör instiftades 2005 och delas årligen i samband med Folkets Hus och Parkers Konstdagar, en nationell konstkonferens som i år samlar ett 80-tal deltagare från hela landet. Utmärkelsen delas ut till konstarrangörer inom Folkets Hus och Parker ”som på ett aktivt sätt arbetar med konst på sin hemort och gör så att upplevelsen kommer en bred publik till del”.

Förutom priset, 10 000 kronor, föräras vinnaren med ett vandringspris gjort av skulptören och konstnären Tor Svae att pryda sina lokaler med under ett år.

Juryns motivering till Årets Konstarrangör 2013:
”Folkets Hus och Parker har utsett Bomhus Folkets Hus till Årets Konstarrangör.
Bomhus folketshusförening har med stort hjärta och engagemang byggt upp en viktig verksamhet som både innefattar konst, utställningar och eget skapande för alla som bor i Bomhus. Med en idé om att konst berikar och får människor att växa, att barn och unga har rätt att uppleva bildkonst och utställningar i sin närmiljö har de helhjärtat satsat på konstverksamhet. Det konstpedagogiska arbetet och eget skapande har stått i centrum och det senaste året har de utvecklat verksamheten ytterligare i projektet Konst för barn. På ett självklart sätt har de sänkt tröskeln till samtidskonsten bland annat genom samarbete med biblioteket och andra.

Med små resurser men med stor glöd är Bomhus Folkets Hus och den konstverksamhet de bedriver en förebild och inspiration för många”.